Het begin

Het begin

Eind december 2018 werd ik geattendeerd op de boeken van Maksida Vogt. Die zouden echt iets voor mij zijn. Na wat onderzoek op internet heb ik beide boeken besteld: ‘Artgerechte Pferdefütterung’ en ‘Befreie dein Pferd, befreie dich selbst’.

Na het lezen van de eerste bladzijden van ‘Artgerechte Pferdefütterung’ was ik met stomheid geslagen. Hoe was dit mogelijk! Het was alsof ik mijn eigen gedachten aan het lezen was in dat boek. Al mijn ideeën die al jaren in mijn hoofd rond spookten, maar die ik niet uit durfde te spreken, stonden daar gewoon op papier.

Het voelde als een ondersteuning, een bevestiging en zelfs een bevrijding!

Door de verschillende diagnoses bij Hanneke en Naoh (artrose, cushing, ziekte van lyme, hoefbevangenheid) was ik in een soort mist terechtgekomen. Ik dwaalde rond en vond geen antwoorden waar ik iets mee kon. De antwoorden ‘dagelijkse medicatie’ en ‘in laten slapen’ klopten voor mij gewoon niet. Er moest een andere weg zijn.

Toen ik de boeken van Maksida opensloeg vond ik daar de antwoorden. De eerste twee maanden van 2019 was ik als verdoofd. Wat had ik al die jaren toch gedaan? Waarom had ik niet naar mijn gevoel geluisterd?

Toen ben ik aan de slag gegaan. Kleine veranderingen doorgevoerd, radicale keuzes gemaakt.

Eindelijk durf ik naar mezelf te luisteren, naar datgene dat ik altijd heb geweten, maar waar ik nooit op heb durven vertrouwen. Ik ben een nieuwe weg ingeslagen en ik heb de indruk dat Hanneke en Noah het een goede keuze vinden.

Eén gedachte over “ Het begin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *