Paardennatuur

Paardennatuur

Gids voor een paardwaardig leven.

Margot den Ouden

Ik ben een echte boekenwurm en altijd nieuwsgierig naar ideeën en visies van anderen. Mijn boekenkast was dan ook altijd rijk gevuld met een grote hoeveelheid paardenboeken. De laatste jaren ben ik regelmatig aan het opruimen geweest. Boeken die niet meer bij mij passen heb ik weggedaan om ruimte maken voor nieuwe. Al is het niet eenvoudig om de juiste boeken te vinden.

Toch bestaan ze! Afgelopen week vond ik een boek in onze brievenbus dat gewoon perfect in mijn boekenkast past.

Paardennatuur van Margot den Ouden gaat over wat zij geleerd heeft in haar jaren die ze met paarden heeft doorgebracht. Ze neemt alle facetten van het mogen zorgen/verzorgen van een eigen paard onder de loep. Hierbij moet je onder andere denken aan: huisvesting, voeding en spijsvertering, hoeven en beweging maar ook aan hoe paarden in het wild leven en hun relatie met de mens door de tijd heen. Ze heeft een kritische kijk op wat de norm is en of die wel bij haar paard en bij de huidige tijd past. Naast dat ze het geheel kritisch bekijkt komt ze met ideeën, oplossingen en aanbevelingen waar je meer informatie kan vinden over de verschillende onderwerpen. Zoals ze zelf aangeeft moet je de informatie en verhalen laten bezinken en je eigen weg erin vinden.

Dit boek is zeker een aanrader in de boekenkast voor mensen die het gevoel hebben dat het ook anders kan in de paardenwereld dan alleen de traditionele weg maar nog niet zeker van hun zaak zijn. Maar ook voor diegenen die al een ander (wandel)pad ingeslagen zijn met hun paard(en) is het een fijn boek om te lezen en extra bevestiging in de taaie paardenwereld is nooit weg.

Het boek is te bestellen www.facebook.com/dingemandtp via een privébericht of stuur een e-mail naar margot[at]dingemandtp.nl. Kosten: 21,95 euro, excl. 4 euro verzendkosten.

4 gedachten over “Paardennatuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *