Paddock paradise

Paddock paradise

Een gids voor het natuurlijk houden van paarden

Jaime Jackson

Vier jaar geleden kocht ik dit boek op een beurs. Eigenlijk een soort impuls aankoop. Een aankoop om de honger naar informatie over paarden te stillen. Ik kende de naam van de schrijver en wist een beetje wat zijn idee was. Ik moet bekennen dat ik het boek bijna in één keer heb uitgelezen. Vanaf dat moment werd op elke wei die wij betraden een track gemaakt (track is een door de mens aangelegd pad door of om een wei). Nu kan ik mij geen huisvesting voor paarden meer voorstellen zonder track.

Omdat dit boek een enorme verandering in mijn visie op paardenhouden te weeg heeft gebracht vind ik dat het extra aandacht verdient.

Na het herlezen blijft er maar één woord in mijn hoofd hangen: beweging. Hiermee wordt rustig lopen bedoeld. Samen met eten en slapen vullen de paarden 95% van de tijd hiermee. Met behulp van dit boek kan je bekijken hoeveel je paard beweegt en waar je dan verbeteringen aan zou kunnen brengen zodat het bewegingspatroon meer gaat lijken op dat van wilde paarden. Deze informatie heeft Jaime Jackson verzameld tijdens zijn observaties van de wilde paarden in Amerika. Hoe de paarden door het landschap bewegen opzoek naar voedsel, drinkplaatsen en rustplekken. En hoe dit alles invloed heeft op de ontwikkeling van de hoeven.

Dit boek is echt een aanrader voor iedereen die het anders wil maar niet precies weet hoe. Je vindt goede uitleg en onderbouwingen om de huisvesting van je paard te veranderen. Voor diegenen die al een stuk op weg zijn en toch nog opzoek zijn naar nog meer verbetering staan er in het boek voorbeelden en ideeën. Ook volgens Jaime Jackson is een paddock paradise namelijk nooit echt af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *