Molly is jarig!

Molly is jarig!

Vandaag (17 mei) vieren we Molly haar 7de verjaardag! En over drie dagen is het weer feest, dan woont Molly zes maanden bij ons.
Zo bijzonder, het lijkt soms alsof het nooit anders is geweest, Noah en Molly. Na het overlijden van Hanna stonden we voor de keuze of we een nieuw vriendinnetje voor Noah moesten zoeken. We vroegen ons af of het wel nodig was omdat Noah al samen met verzorgpaard Farandi stond.

Maar ik merkte tijdens onze wandelingen met zijn tweeën dat het niet klopte. Tijdens het grazen was hij onrustig, Noah en ik waren blijkbaar met zijn tweeën geen kudde.
Thuis had Noah Farandi maar Farandi liep ook tegen de 30 jaar.
Dus besloten we opzoek te gaan naar een grote shetlander dame, dat was eigenlijk onze enige wens.
Toen ik Molly op Facebook zag bij Stichting paardenopvang Achterhoek, wist ik eigenlijk meteen dat zij het nieuwe vriendinnetje van Noah zou worden.
Tijdens onze eerste ontmoeting was ze terughoudend, eerder onwetend dan angstig maar ook erg nieuwsgierig.
De paarden bij Stichting paardenopvang Achterhoek hebben vaak een verleden anders zouden ze daar niet terecht komen. Maar een week later hebben we Molly opgehaald. Aan haar hoofd zitten vond ze niet zo fijn maar met rust en geduld konden we na een week het halster af doen. Het halster aan doen was wel wat lastig in het begin, tot Molly in de gaten kreeg dat het halster wandelen betekent. Meelopen aan het halster met touw kende ze ook niet maar al snel volgde ze Noah en niet veel later liep ze los voorop tijdens onze tochten door het bos.
We zijn weer een echte kudde, Noah kuiert rustig voort en Molly heeft de ruimte om haar gekke bokkensprongen te oefenen en ik mag de beslissingen nemen als ze beide niet durven.

De beslissing om Molly op te halen bleek juist want een maand nadat Molly bij ons was is Farandi overleden.

Nu zes maanden later lijkt het alsof het nooit anders is geweest. Soms lijkt Molly op Hanna, tijdens het wandelen de pas afsnijden, nog even er voor langs. Maar borstelen en knuffelen doet ze nog liever dan Hanna deed. En Noah lijkt weer gerust te zijn nu er weer een kleine bliksemflits af en toe langskomt.
Jammer dat Hanna Molly niet heeft leren kennen maar ik denk dat de dames het wel hadden kunnen vinden samen.

Dus lieve Molly hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *